Kožni problemi su često prvi vidljivi znak reakcije životinja na hranu ili neki sastojak, međutim to nije uvijek alergija. Velik raspon problema ne vezanih uz prehranu kao što su virusne infekcije, genetski poremećaji ili jednostavno starost mogu prouzročiti probleme sa kožom i dlakom, a ponekad su uzročnici vanjski faktori poput temperature ili sunčeve svjetlosti. Unatoč tome, opće je prihvaćena činjenica da su kožni problemi vezani uz alergije na hranu sve brojniji, a sve veći broj hipoalergenskih i veterinarskih hrana za pse su jedan od dokaza tome.

U načelu postoje 3 glavna razloga za kožne probleme koje vežemo uz hranu, a to su: neravnozeža nutritivnih sastojaka, netolerancija na hranu i preosjetljivost. Reakcije nisu u svim slučajevima kontrolirane imunološkim sustavom, nego drugim složenim kemijskim reakcijama. Preosjetljivosti, nadraženosti kože i upale su najčešće uzrokovane kemikalijama poznatim kao eikosanoidi serije 1. Ovi sastojci su nus-proizvodi  metabolizma i omega-6 masnih kiselina, kao što je to linolenska kiselina, koja se nalazi u biljnim uljima i pilećoj masti.  Višak tih masnoća u prehrani uzrokuje povećanje ikosandoida u krvi, što pak može staviti tijelo u „stanje pripravnosti“ pa će ono reagirati na male poremećaje u prehrani.

Kako bi se borili sa ovim efektom, omega -3 masne kiseline (npr iz ribe), mogu vratiti tijelo u balans proizvodeći protu-upalne serije 3 i 5 eikosanoida. Omjer omega-6 i omega-3 u prehrani je taj koji je vrlo važan. U idealnim slučajevima taj omjer bi bio 5:1 ili 10:1 (omega – 6:3) iako je standard u komercijalnim hranama često bliže 20 ili 30:1. Hranjenje visokokvalitetnom hranom čiji je glavni sastojak riba, ili korištenje čistog ribljeg ulja kao nadomjestak prehrani je najkorisniji način za postizanje tog omjera.

Fish4Dogs hrana bogata je omega-3 masnim kiselinama koje su u pravilnom omjeru, te će pomoći svakom psu koji ima kožnih problema. Sve veći broj veterinara odlučio je koristiti Fish4Dogs hranu za rješavanje dermatoloških problema pasa. Uz Fish4Dogs hranu kombinirati možete i Fish4Dogs Lososovo ulje koje dolazi u praktičnim pakiranjima od 100ml , 150ml, 500ml i 3l. Lososovo ulje možete stavljati na hranu ili davati direktno sa žličice, a jesti ga mogu psi i mačke.

Untitled123